La Ce Vă Ajută Traficul Organic

CE REPREZINTĂ TRAFICUL ORGANIC?

Traficul organic este termenul utilizat pentru a descrie vizitele pe un website. Acestea provin din rezultatele afișate în mod organic ale unui motor de căutare și nu din reclame plătite. Utilizatorii tastează o interogare într-un motor de căutare, cum ar fi Google sau Bing. Astfel, li se prezintă un set de rezultate. Accestea includ clasificarea paginilor pe pozițiile de top, în mod organic. Însă, este prezent și câte un set de anunțuri (notate de obicei cu cuvântul Ad). Astfel, acestea sunt diferențiate de rezultatele organice. Ce se întâmplă când un utilizator face click pe oricare dintre rezultatele organice și vizitează un website? Acesta este înregistrat în instrumentele de analiză ca trafic organic.

DIFERENȚA DINTRE TRAFICUL ORGANIC ȘI TRAFICUL PLĂTIT

Diferența dintre traficul organic și cel plătit este că primul e gratuit în timp ce pentru al doilea se plătește. Există două modalități de a obține trafic de la motoarele de căutare. Prima modalitate este să-ți poziționezi website-ul în topul rezultatelor căutării folosind optimizare SEO. A doua modalitate este să folosești Google Ads. Astfel, poți plasa anunțurile în topul rezultatelor organice prin intermediul publicității. Cu optimizare SEO puteți obține trafic gratuit 24/7, dar nu instantaneu. Este nevoie de timp pentru ca SEO să funcționeze și să genereze rezultate.

Pe de altă parte, prin intermediul PPC puteți obține rezultate mai rapide. Însă, va trebui să plătiți de fiecare dată când cineva face click pe anunțurile dvs. și vă vizitează website-ul. Mai există și o altă diferență între traficul organic și cel plătit. După ce opriți anunțurile plătite, traficul pe website-ul dvs. va scădea. Cu trafic organic, veți obține trafic atât timp cât aveți un clasament ridicat.

Traficul organic nu este singura formă de trafic. Analizând rapoartele de analiză, veți găsi și:

  • căutarea plătită: traficul care vine pe website-ul dvs. din anunțurile de căutare plătite;
  • traficul direct: când cineva îți vizitează website-ul direct, tastând adresa URL într-un browser;
  • trafic recomandat: când cineva face click pe un link de pe un alt website și vă vizitează website-ul.

CELE MAI BUNE MODALITĂȚI DE A CREȘTE TRAFICUL ORGANIC

Cea mai bună modalitate de a crește traficul organic este să urmați practicile dovedite de optimizare SEO. Aceleași principii trebuie aplicate și pentru a obține mai multe vizite de la motoarele de căutare. SEO înseamnă optimizarea website-ului pentru motorul de căutare. Este procesul de urmat pentru a optimiza website-ul dvs. Astfel, acesta poată fi mai vizibil în paginile de rezultate ale motorului de căutare (SERPS). Există peste 255 de factori de clasare Google, dar cei mai importanți sunt:

1. Publicarea unui conținut pe care utilizatorii doresc să-l citească

O caracteristică a utilizatorului care folosește un motor de căutare este intenția foarte specifică. Meseria ta este de a-i satisface intenția oferindu-i informația adecvată. Pentru a face acest lucru, trebuie să cercetați cuvintele cheie și să aflați ce să vizați în conținutul dvs. Pentru ca o pagină să aibă șanse de clasare organică trebuie să vizeze un anumit cuvânt cheie sau subiect.

2. Includeți cuvinte cheie/termeni de căutare relevanți în titlul paginii dvs.

Titlul paginii este unul dintre cei mai critici factori SEO. Titlul este folosit de motoarele de căutare pentru a vă face o idee despre ce e vorba pe o pagină. De asemenea, este prezentat și în rezultatele căutării. Un titlu de pagină bun include termenii de căutare pe care utilizatorii îi pot recunoaște. Este important să se determine utilizatorii să dea click și să viziteze website-ul dvs.

3 . Obțineți link-uri de pe alte website-uri

Backlink-urile de pe alte website-uri relevante acționează ca „voturi de încredere”. Acest lucru îmbunătățește clasamentul organic al unui website.

4. Creați website-uri ușor de utilizat

Utilizabilitatea website-ului este atât un factor SEO direct, cât și unul indirect. Trebuie să dezvoltați website-uri care se încarcă rapid, sunt prietenoase pentru mobil și fără erori tehnice SEO. Nerespectarea acestui lucru va reduce la minimum șansele dvs. de a obține trafic organic de la motoarele de căutare.

 

Top