Diferentele intre YANDEX si GOOGLE

1. Cum se diferențiază Yandex de Google?

Cea mai mare diferență este că Yandex oferă o experiență lingvistică locală mai bună decât Google în Rusia. Yandex cunoaște mai bine obiceiurile rusești, astfel încât rezultatele căutării lor sunt mai precise pe baza propriului motor de învățare. Un alt diferențiator este utilizarea. Yandex are atât utilizatori non-urbani, cât și utilizatori urbani. Utilizatorii non-urbani au tendința de a folosi Yandex ca motor principal de căutare rusesc, în timp ce utilizatorii urbani tind să folosească atât Google, cât și Yandex intermitent. Așadar, s-ar putea să obțineți o impresie Google pentru același utilizator, dar atunci când merg la Yandex și vă văd acolo, este o dublă greșeală. Gândește-te la asta, sunt într-o clădire undeva în Kostroma, apa fierbinte este închisă în clădirea mea și habar n-am ce se întâmplă. Dacă mergeți la Google în Rusia și căutați pentru [de ce mi-a fost oprită apa?], Veți ajunge la reclame de instalații sanitare, la videoclipuri și altele asemenea. Nu înțelege despre ce vorbești. Acum, dacă i-am pus lui Yandex aceeași întrebare, îmi va spune ce s-a întâmplat și surse pentru a afla mai multe despre situație. Ce zici de această întrebare: [Am nevoie de ceapa și morcov pentru ciorba, unde le pot găsi?] Google va răspunde cu rețete pentru a crea ciorba. Pe Yandex, magazinele alimentare locale își alimentează produsele în motor. Boom … pe stradă! Au chiar un laxativ pentru mai târziu. Toate acestea furnizate de semnale IP, WiFI, furnizori de dispozitive mobile etc.

2. Este singurul concurent Google Yandex ?

În căutare, da. În dolari publicitari digitali, VK (Vkontakte) concurează cu alte rețele publicitare sociale precum Facebook. În mod surprinzător, VK a existat mai mult, dar este mai utilizat de o mulțime mai tânără decât Facebook. (Da … știu că prietenii mei ruși sunt jenați de faptul că am adus la iveală acest lucru, dar este adevărat, așa că reactivați-vă conturile VK doamnelor și domnișoarelor.)

3. Ce se pot aștepta agenții de publicitate în termeni de rentabilitate a investiției?

Comparativ cu Google, depinde în general de inteligența agentului de publicitate. Yandex poate fi mai eficient în ceea ce privește cheltuielile publicitare, deoarece are de fapt mai multe date de direcționare. Optimizarea pentru motoarele de cautare cum ar fi Google sau Yahoo , nu va funcționa la fel de bine. Yandex ar putea depăși cu ușurință Google RU dacă știți ce faceți. În afară de asta, nu există diferențe între cele două motoare de căutare. Dacă petreceți timp și reglați în mod regulat setările campaniilor, ambele pot funcționa bine.

4. Cum funcționează anunțurile Yandex pentru parteneri?

Yandex are o rețea publicitară similară cu cea a Google. Este mai mic în ceea ce privește dimensiunea, dar mai bine în ceea ce privește site-urile de calitate. Acestea filtrează mult mai bine în ceea ce privește veniturile publicitare pentru editorii ruși buni. Deci, Yandex are venituri mai mari, dar este mai mic în ceea ce privește numărul de site-uri web . Programatic, Yandex are propriul stack, nu se integrează, ceea ce reprezintă o oportunitate viitoare. Dar vor să fie atenți, având în vedere că editorii de calitate doresc agenți de publicitate de calitate.

5. Care sunt factorii cheie pentru creșterea anunțurilor în Rusia?

Principala zonă de creștere pentru Yandex este în anunțurile mobile. Ei și-au răcit arzătoarele din punct de vedere al creșterii internaționale pe alte piețe, cum ar fi Turcia și Brazilia, astfel încât creșterea audienței în afara Rusiei este mai mică acum. Yandex își dezvoltă în continuare rețeaua publicitară și crește în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor mobile, precum și versiunea lor de Asistent Google.

6. Care sunt câteva exemple de utilizare între computer și mobil pe Yandex?

Când cumpărați orice dispozitiv Android din Rusia, trebuie să alegeți ce motor de căutare doriți să vă reprezinte căutările (Yandex sau Google). Acest lucru se datorează unei uriașe soluții judiciare încheiate între Google și Serviciul Federal Antimonopol din Rusia. Acest lucru este acum în fiecare dispozitiv prin lege. Blocarea Google prima pagina pentru căutarea implicită a fost întreruptă. Dacă vă uitați la date din august anul trecut, rușii arată clar o preferință pentru Yandex ca motor implicit. Dacă nu puteți alege între optimizarea pentru mobil față de desktop și nu optimizați pentru mobil, este OK pentru moment, deoarece nu au văzut modificări ale diferenței de performanță între cele două. CPC, de asemenea, nu a scăzut în comparație cu desktop. Clickurile pe mobil sunt mult mai ieftine și nu au scăzut din cauza creșterii ponderii traficului mobil.

7. Ce se poate spune despre capacitățile tehnologiei publicitare Yandex în comparație cu Google?

În ceea ce privește flexibilitatea setărilor campaniei și ușurința de utilizare, Google este înaintea Yandex. Google are mult mai multe opțiuni pentru a vă facilita obiectivele. Cu toate acestea, pentru piața rusă, este posibil să aibă prea multe opțiuni care nu sunt toate utilizate. Yandex nu stă acolo gândindu-se că vor duplica fiecare funcție nouă și va veni cu setarea Google. În concluzie, dacă ai intra pe prima pagina Google în Mountain View, California, s-ar putea să te gândești că te afli într-o companie de tehnologie de limbă rusă. Știu ce fac, indiferent dacă sunt la Yandex sau la Google.


Top